Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Ο καιρός της Ευρυτανίας• Καλώς ήρθατε χιονοτρελαμένοι.Welcome snowfreaks!!!! •Evrytania Weather

kameres

Χάρτης

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Φωτιά στα φιδάκια

Όπως διαβάζουμε στο newsit  αλλά και στα ευρυτανικά νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στα φιδάκια το μεσημέρι σε απόκρημνη πλαγιά 500 μέτρα από το χωριό.
φωτό από lamiareport

Λόγω του δύσβατου της περιοχής οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν εύκολα στο σημείο της φωτιάς και η κατάσβεση πραγματοποιήθηκε μόνο από τα εναέρια μέσα που έσπευσαν σχεδόν αμέσως.Ευτυχώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα  μετά από τις τεράστιες προσπάθειες των πιλότων. Βέβαια δεν μπορούμε να μην εκθειάσουμε και τις προσπάθειες του πεζοπόρου τμήματος που ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή που έφτασε από το Καρπενήσι και τη μακρακώμη. Ένας επιπλέον λόγος του γρήγορου ελέγχου της φωτιάς  είναι ότι ο ανεφοδιασμός των εναέριων μέσων πυρόσβεσης ήταν άμεσος διότι η λίμνη των κρεμαστών είναι σε μικρή απόσταση από το σημείο.
Σε επικοινωνία με κάτοικο της περιοχής μας δήλωσε ότι η φωτιά είναι σε ύφεση και καίνε μικρές εστίες ακόμη  οι οποίες το πιθανότερο να σβήσουν μέσα στη νύχτα ενώ η πυροσβεστική παραμένει σε πλήρη επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Τέτοιες φωτιές στην περιοχή και γενικότερα στην Ευρυτανία δεν είναι συχνό φαινόμενο και σίγουρα δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Το δάσος είναι πυκνό από έλατα και είναι μοναδικής ομορφιάς και αξίας. Όμως επειδή θέλουμε να ήμαστε καλόπιστοι θεωρούμε ότι η φωτιά ξέσπασε ίσως από κάποιο γυαλί ή κάτι άλλο και εξαιτίας της έλλειψης βροχών αυτή την περίοδο να έγινε η ανάφλεξη και ότι δεν υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση.Σίγουρα αυτό βέβαια είναι δουλειά της πυροσβεστικής ώστε να μας ενημερώσει για τα αίτια.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

selides

online