Receive all updates via Facebook. Just Click the Like Button Below

Ο καιρός της Ευρυτανίας• Καλώς ήρθατε χιονοτρελαμένοι.Welcome snowfreaks!!!! •Evrytania Weather

kameres

Χάρτης

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ενημέρωση για τον Μετ.Σταθμό Σελλών Ευρυτανίας

Στις 12/08/2016 ανεβήκαμε στο χωριό και πραγματοποιήθηκε συντήρηση του μετεωρολογικού σταθμού.



Συγκεκριμένα καθαρίστηκε το βροχόμετρο και τοποθετήθηκε σύρμα για τα πουλιά. Αντικαταστάθηκε ο κλωβός του θερμόμετρου/υγρασιόμετρου και τοποθετήθηκε εξαερισμός για πιο ακριβείς μετρήσεις θερμοκρασίας-υγρασίας. Οι πληροφορίες για την κατασκευή του κλωβού και του εξαερισμού αντλήθηκαν από εδώ !
Αντικαταστάθηκε η κάμερα του σταθμού με καλύτερης ανάλυσης από την προηγούμενη και πλέον μπορείτε να βλέπετε τις καιρικές συνθήκες και το απέραντο πράσινο σε ανάλυση 1920x1080! 

Πλέον το επόμενο βήμα είναι κατασκευή χιονοκουβέρτας για μέτρηση του χιονουετού και η αντικατάσταση του υπολογιστή που κάνει το upload των δεδομένων στο ίντερνετ, για λιγότερα προβλήματα στη μετάδοση(άτιμο raspberry)!
Παράλληλα προχωρήσαμε και σε αντικατάσταση της κάμερας στο
Καρπενήσι που βρίσκεται στον ξενώνα Αγροικία!
Σας υπενθυμίζουμε ότι όλα τα παραπάνω αλλά και ότι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα έχουν γίνει με ιδίους πόρους καθότι η παρατήρηση του καιρού είναι το χόμπι μας και μας αρέσει να ταξιδεύουμε έστω εικονικά μέσω των καμερών στην Ευρυτανία. Για να κάνουμε τότε αυτό το ταξίδι μεγαλύτερο αλλά και καλύτερη την παρατήρηση του καιρού της Ευρυτανίας αναζητούμε τη βοήθειά σας!


Eyrytania Weather

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

selides

online